SMTP (+auth) confusing issues...

Patrick Decat pdecat at gmail.com
Wed Aug 9 13:44:54 CEST 2006


The missing phpinfo() output.

On 8/9/06, Patrick Decat <pdecat at gmail.com> wrote:
> Hi Patrick,
>
> You posted that a long time ago but did you fix your problem and if
> so, do you remember how ?
>
> I've got a similar problem (same setup but without SMTP
> authentication, just IMAP before SMTP from same IP).
>
> Using a fresh install of roundcubemail-0.1beta2 with MySQL (attached
> is the result of the  phpinfo() function), sending mail seems to work:
>  * I see the "Message sent successfully" message,
>  * the message is put in the "Sent" folder
>  * and a line is added to the logs/sendmail file (replaced actual
> values by xxx):
>    [09-Aug-2006 12:30:49 +0200] User: 1 on 193.57.xxx.xxx; Message for
> Patrick <xxx at xxx.org>; Subject: Test"
>
> But the message is never received...
>
> Thanks in advance,
> Patrick.
>
> On 3/22/06, Patrick <patrick at xsinet.co.za> wrote:
> > Hiya,
> >
> > I've got a small problem, i'm using the beta, on a gentoo server, with
> > php 5.1.1 ( with sockets ), and i setup round cube to use smtp as follows :
> >
> > $rcmail_config['smtp_server'] = 'smtp.myhost';
> > $rcmail_config['smtp_port'] = 25;
> > $rcmail_config['smtp_user'] = '%u';
> > $rcmail_config['smtp_pass'] = '%p';
> > $rcmail_config['smtp_auth_type'] = '';
> > $rcmail_config['smtp_log'] = TRUE;
> >
> > ( of course with my real mail host. :) )
> >
> > and i try send mail from roundcube, and well... it umm... just ...
> > vanishes :P
> >
> > i sent a test message to test123 at hotmail.com, just to create entries in
> > my log file,
> >
> > unix01 webmailBeta # grep test123 /var/log/*
> > unix01 webmailBeta #
> >
> > so, it's not falling back to mail()
> >
> > nor is it working with smtp :
> >
> > root at mx01:~# grep test123\@hotmail.com /var/log/mail.log
> > root at mx01:~#
> > root at mx02:/etc/postfix# grep test123\@hotmail.com /var/log/mail.log
> > root at mx02:/etc/postfix#
> >
> > so i'm pretty much stumped, it appears in my imap folder, and it says
> > it's sent, and in the logs directory i've got a sendmail log with the
> > following line in it :
> >
> > [22-Mar-2006 13:51:48 +0200] User: 21 on 196.36.11.162; Message for
> > test123 at hotmail.com; Subject: (no subject)
> >
> > so, any ideas ?
> >
> > P
> >
> >
> >
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.roundcube.net/pipermail/dev/attachments/20060809/eab6b32a/attachment-0001.html>


More information about the Dev mailing list