[RCD] Strange attachments upload problem in Roundcube with filenames containing unicode characters.

Phil Weir roundcube at tehinterweb.co.uk
Sat Aug 21 12:37:30 CEST 2010


Hi,

Are tables in the RC database are set to UTF8?

Phil

-----Original Message-----
From: dev-bounces+roundcube=tehinterweb.co.uk at lists.roundcube.net [mailto:dev-bounces+roundcube=tehinterweb.co.uk at lists.roundcube.net] On Behalf Of Thomas Szteliga
Sent: 21 August 2010 11:28
To: dev at lists.roundcube.net
Subject: [RCD] Strange attachments upload problem in Roundcube with filenames containing unicode characters.

Hello :-)


Reproducing the problem

1. Compose a new message
2. Attach a file named for example ąĄęʜ揣ó.zip
3. Now try attach another file...

The animation spins forever, no errors shown
or logged, strange, huh?


Another scenario:

1. Compose a new message
2. Attach a file named abc.zip
3. Attach a file named 123.zip
4. Attach a file named for example ąĄęʜ揣ó.zip
5. Now try attach another file...

Same thing. After attaching a file with a name containing
unicode characters it is NOT possible to attach another file.


But no errors are shown or logged...


What I've done (don't laugh):

# svn diff app.js
Index: app.js
===================================================================
--- app.js      (revision 3899)
+++ app.js      (working copy)
@@ -3062,16 +3062,16 @@
       // have to do it this way for IE
       // otherwise the form will be posted to a new window
       if (document.all) {
-        var html = '<iframe name="'+frame_name+'" src="program/blank.gif" style="width:0;height:0;visibility:hidden;"></iframe>';
+       var html = '<iframe name="'+frame_name+'" src="program/blank.gif" style="position:absolute; left:0px; top:0px; width:200px; height:200px; visibility:visible; z-index:9999; font-weight: bold; color: red;"></iframe>';
         document.body.insertAdjacentHTML('BeforeEnd',html);
       }
       else { // for standards-compilant browsers
         var frame = document.createElement('iframe');
         frame.name = frame_name;
         frame.style.border = 'none';
-        frame.style.width = 0;
-        frame.style.height = 0;
-        frame.style.visibility = 'hidden';
+        frame.style.width = '200px';
+        frame.style.height = '200px';
+        frame.style.visibility = 'visible';
         document.body.appendChild(frame);
       }


Now I can see "Invalid session var!".

This error is shown, because:

if (!$_SESSION['compose']){
    die("Invalid session var!");
}

which is found in ./program/steps/mail/attachments.inc.


Any ideas how can fix this? I'm kinda new to roundcube-dev 8-)


-- 
Thomas 'websafe' Szteliga | http://websafe.pl/ | gg:2348251
                                                                          -
_______________________________________________
List info: http://lists.roundcube.net/dev/
BT/cb495c75

_______________________________________________
List info: http://lists.roundcube.net/dev/
BT/aba52c80


More information about the Dev mailing list