[RCD] Text/HTML toggle

Michael Heydekamp listuser at freexp.de
Sun Mar 17 11:23:26 CET 2013


Am 17.03.2013 09:14, schrieb A.L.E.C:
> On 03/16/2013 10:57 PM, Michael Heydekamp wrote:

>> I would prefer a link below the header ONLY anyway (as the icon at the
>> right of the subject header is hard to detect and the text "HTML message" or
>> "Text message" is more user-friendly, better visible and better
>> understandable than those - pretty small - icons). Alternatively, both
>> toggles should exist. The least solution from my point of view would be to
>> have JUST these icons.
> 
> I just keeped the old behaviour of converting HTML part to the
> attachment when displaying a message in text mode.

This "old" behaviour is new to me. In the past, simply the HTML part was
shown instead of the text part (rather than showing the HTML part in a
separate window as an attachment).

Probably this behaviour has been changed along with the invention of the
toggle? I'm just not sure why I should want to see the HTML part in a
separate attachment window.

> Also, in my opinion icons are better, than links on attachments list.

Well, I have nothing against icons if they are meaningful. Comparing the
link against the icon in this particular case, the link looks more
meaningful to me.

>> 4) There is a problem when I'm viewing the Text part and click on the above
>> mentioned and still existing link "HTML message" below the header: The HTML
>> part is being displayed, but the display of the header disappears entirely
>> (see screenshot comparison attached).
> 
> I'm unable to reproduce (even with IE8). That link should open a new
> window/tab with HTML part (attachment) preview. There's a javascript
> error in this new page, but that's another issue.

I just realized that it apparently depends on the message being viewed. I
couldn't figure out what exactly causes the behaviour I described, but I
could send you a particular message with which you will be able to reproduce
it. I just don't want to post it to the list. Please advise.

The same behaviour occurs BTW if the message has been opened in a new
window.

But I have other messages which are behaving the way you described.

Cheers,
-- 
Michael Heydekamp
Co-Admin freexp.de
Düsseldorf/Germany


More information about the dev mailing list