[RCU] Session timeouts all over the place

Claudio Kuenzler ck at claudiokuenzler.com
Fri May 4 09:36:05 CEST 2012


On Fri, May 4, 2012 at 12:05 AM, Michael Heydekamp <listuser at freexp.de>wrote:

> Am 03.05.2012 09:11, schrieb Claudio Kuenzler:
> > On Thu, May 3, 2012 at 12:01 AM, Michael Heydekamp <listuser at freexp.dewrote:
>
> >> [02-May-2012 23:45:15 +0200]: Session authentication failed for
> 3bnr138hd6pj2p1sfbhm27uod1; invalid auth cookie sent
> >> [02-May-2012 23:45:17 +0200]: Aborted session
> 3bnr138hd6pj2p1sfbhm27uod1; no valid session data found
> >
> > This has already been found and discussed. Alec created a new bug in trac
> > and Thomas already created some bugfixes.
> > There are other threads concerning session timeouts/keep-alive problems -
> > I suggest you read them, too.
>
> I believe that I've read all of them since I am subscribed to this list,
> but well, probably I may have missed something.
>
> Can you provide a link to those "some bugfixes"? Or are you talking about
> these ones:
>
> http://trac.roundcube.net/ticket/1488449
> http://trac.roundcube.net/changeset/6134
> http://trac.roundcube.net/changeset/6135
>

Yes, those are the ones


>
> If so, these fixes are related to the change of the User-Agent header, as
> far as I understand (and the title of the ticket says). But can they be
> related to the scenario that I'm thrown back to the login screen in the
> middle of composing a message after say 10-20 mins. of composing? Can a
> browser change the User-Agent header even WHILE composing a message at all?
> And does the User-Agent header play a role in this situation at all..?
>

Actually I've never had any problems while composing a message. But I'm
asking myself the same question about the User-Agent header change.


>
> Sorry if I should be asking silly questions, I'm just trying to understand.
>

We all try :-) As these errors are pretty random and not everyone is
affected its pretty difficult to find the real reason.


>
> And if you should be talking about other fixes which I may have missed -
> then a link would come quite handy.
>
> > And yes, the bugfixes can be applied to your 0.7.2 installation without
> > having to install a new (svn?) Roundcube.
>
> Ah, THAT sounds good at least.
>
> > I'm currently parallel-testing stable 0.7.2 Roundcube, one with the
> > patches, one without. But no results so far as these session failures
> > occur randomly, at least on my installation.
>
> Same here. Sometimes I can work for hours without hitting any problem,
> sometimes I'm hitting three or four in a row within less than 15 minutes.
>

Call it mystery or coincidence - but since I installed the latest 0.7-svn
and testing both versions parallel, I didn't have the Session Invalid error
anymore on my "real" 0.7.2 installation. Still waiting to catch it sooner
or later though.


>
> BTW: Which mail client are you using? The text part of your message
> contained the ugly "Kammquoting" Outlook Express was, uh, "famous" for
> since
> ages. I had to manually repair it to make the quotes in this message
> correctly readable.
>

Gmail.


> --
> Michael Heydekamp
> Co-Admin freexp.de
> Düsseldorf/Germany
> _______________________________________________
> Roundcube Users mailing list
> users at lists.roundcube.net
> http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.roundcube.net/pipermail/users/attachments/20120504/5ca41dd1/attachment-0001.html>


More information about the users mailing list