[RCU] This problem has been affecting me

Charles Carver charlescarver at mac.com
Sun May 6 14:36:28 CEST 2012


A client is requesting a web interface where he can accept or reject forms that are submitted to hime via email. I would have normally just used Gmail, but I don't need half of that functionality.

On May 6, 2012, at 1:38 AM, Jeff Grossman <jeff at stikman.com> wrote:

> I know this is going to fix your problem, but why are you trying to
> get Roundcube to use Gmail?  Why not just use Gmail's web interface?
> 
> Jeff
> 
> On Sat, 05 May 2012 23:37:23 -0400, Charles Carver wrote:
> 
>> I originally had "Problem connecting to Gmail's IMAP server?" but I copied and pasted the body into the header (by accident, I don't know what I was doing...) and completely forgot to change it back.
>> 
>> Also, since this is my first time using a mailing list, I'm not sure how to reply to emails. I just sent one with this exact text (minus these few sentences) with the "Re:" before the "[RCU]" and never got an email saying it was posted, so I'm sending this one with the re after.
>>> DO NOT WRITE YOU WHOLE MESSAGE IN THE SUBJECT
>>> AND USE A MEANINGFUL SUBJECT
>>> 
>>> Am 06.05.2012 05:08, schrieb Charles Carver:
>>>> This problem has been affecting me since I installed roundcube, I can't get Gmail's IMAP settings to work with it.
>>>> 
>>>> The SMTP settings work fine:
>>>> 
>>>> Server: ssl://smtp.gmail.com (http://smtp.gmail.com)
>>>> Port: 465
>>>> User: ****
>>>> Password: ****
>>>> Trying to send email...
>>>> SMTP send: OK
>>>> 
>>>> But when I try to use Gmail's IMAP settings, I get the following error:
>>>> 
>>>> Connecting to ssl://imap.gmail.com (http://imap.gmail.com)...
>>>> IMAP connect: NOT OK(Login failed for **** from 74.110.63.15. Could not connect to ssl://imap.gmail.com:993 (http://imap.gmail.com:993):
>>>> Connection timed out)
>>>> 
>>>> I've tried multiple things, including contacting my server to see if the port was blocked (it wasn't), but nothing
>>>> is working.
>>>> 
>>>> I can't figure out the problem and there are no posts on the forum with a solution.
>>> 
>>> looks not like a roundcube-problem
>>> connection timeout
>>> 
>>> however, you should post you configuration if you need help!
>>> 
>>> what says "telnet imap.gmail.com (http://imap.gmail.com) 993" from your roundcube-server?
>>> have you tried "tls" instead "ssl"?
>>> 
>> 
>> $rcmail_config['default_host'] = 'ssl://imap.gmail.com (http://imap.gmail.com)';
>> $rcmail_config['default_port'] = 993;
>> $rcmail_config['imap_auth_type'] = '';
>> $rcmail_config['imap_delimiter'] = null;
>> $rcmail_config['imap_ns_personal'] = null;
>> $rcmail_config['imap_ns_other']    = null;
>> $rcmail_config['imap_ns_shared']   = null;
>> $rcmail_config['imap_force_caps'] = false;
>> $rcmail_config['imap_force_lsub'] = false;
>> $rcmail_config['imap_timeout'] = 0;
>> $rcmail_config['imap_auth_cid'] = null;
>> $rcmail_config['imap_auth_pw'] = null;
>> $rcmail_config['imap_cache'] = null;
>> $rcmail_config['messages_cache'] = false;
>> 
>> 
>> That's my config for the IMAP section.
>> 
>> Are you suggesting I try this:
>> 
>> $rcmail_config['default_host'] = 'tls://imap.gmail.com (http://imap.gmail.com)';
>> 
>> ?
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.roundcube.net/pipermail/users/attachments/20120506/8cd36783/attachment.html>


More information about the users mailing list