[RCU] Roundcube "hangs" in settings pages [SOLVED]

Tobi tobster at brain-force.ch
Thu Aug 22 20:41:07 CEST 2013


Found the nginx setting that kills the settings pages in RC. Had

add_header  X-Frame-Options "DENY";

in the nginx.conf :-)
After comment this line and nginx restart everything worked as it should

tobi

Am 22.08.2013 19:40, schrieb Tobi:
> Finally I found the source of error. It's the ssl-proxy server (nginx) 
> in front of the apache. I only used ssl connections and never tried a 
> plain http connection. Just some minutes ago I thought okay try plain 
> http and it worked. The settings pages are working again.
> But I really can reproduce it: as soon as I switch back to https, the 
> settings keep hanging.
>
> Is there a problem known with RC behind a ssl proxy (especially with 
> nginx as ssl proxy)?
> Or is my config of the proxy the problem? The latest things I changed 
> on the proxy was the ssl chiphers offered (tried to offer preferably 
> chiphres which support (P)FS)
> Somewhere I still have a pound proxy, I will test ssl connections to 
> RC via pound and see if there is a difference.
>
> tobi
> Am 22.08.2013 18:32, schrieb Tobi:
>> I just tried some other things today:
>> I installed apache2 without php fpm but with php as apache module. 
>> But nothing changed
>> Tried on a nginx as well same issue
>> Tried different browsers on different OS just to be sure it's not a 
>> client problem. Nothing changed
>> The only thing I found was in the js-console
>> <<
>> [18:27:39.242] Load denied by X-Frame-Options: 
>> https://MYDOMAIN/?_task=settings&_action=edit-prefs&_section=mailview&_framed=1 
>> does not permit framing.
>> >>
>> Could the problem be related with that?
>>
>> Thanks
>>
>> tobi
>>
>>
>> Am 21.08.2013 17:16, schrieb Tobi:
>>> Am 21.08.2013 17:05, schrieb Arne Berglund:
>>>> On 2013-08-21 07:50, Tobi wrote:
>>>>> Hi list
>>>>>
>>>>> I got a weird problem with my roundcube 0.9.2 installation. If I 
>>>>> go to
>>>>> the settings pages and choose any menu item from the left pane (e.g.
>>>>> server-settings) RC hangs forever showing "loading data".
>>>>> The same goes for all plugins settings which have menu items in 
>>>>> the left pane.
>>>>> If I click such a menu item all other links in RC are not working
>>>>> anymore. I have to reload the page in browser (ctrl+F5) to use RC
>>>>> again.
>>>>> Webmail itself works fine, it's just the settings pages that seem to
>>>>> be broken somehow in my case.
>>>>> Tried as well a new installation with new mysql database, but the 
>>>>> same
>>>>>
>>>>> Thanks for any idea where to start searching
>>>>>
>>>>
>>>> Have you tried disabling all plugins? This sounds like a plugin 
>>>> problem to me.
>>> yes I just tried that by setting $rcmail_config['plugins'] = array();
>>> no difference
>>>>
>>>> -- 
>>>> Arne Berglund
>>>> System Administrator, Internet Services
>>>> Lane Education Service District
>>>> Eugene, OR
>>>> ____________
>>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> Roundcube Users mailing list
>>> users at lists.roundcube.net
>>> http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users
>>
>> _______________________________________________
>> Roundcube Users mailing list
>> users at lists.roundcube.net
>> http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users
>
> _______________________________________________
> Roundcube Users mailing list
> users at lists.roundcube.net
> http://lists.roundcube.net/mailman/listinfo/users



More information about the users mailing list